Nyugati szomszédaink közölték: figyelmeztetni fogják a kormányt, hogy a Magyar Királyság 100 éve nem létezik.


Arról korábban írtunk már, hogy finoman szólva nem aratott osztatlan sikert az ukrán és a román külügy szemében Orbán Viktor Nagy-Magyarországot ábrázoló sálja, amiben vasárnap szurkolt a magyar válogatott Görögország elleni meccsén.

Bár a miniszterelnök igyekezett rövidre zárni a kérdést azzal, hogy „A foci nem politika”, most mégis két újabb szomszédos ország csatlakozott az eddigi megszólalókhoz.

Szlovákia ugyanolyan felháborodott hangvételt ütött meg, mint Románia vagy Ukrajna. Rastislav Káčer szlovák külügyminiszter azt írta Facebook-oldalán, hogy mióta külügyminiszter lett, folyamatosan „undorító és gyerekes” sértésekkel és félretájékoztatással igyekeznek lejáratni a kormányközeli magyar médiában. „Mániás megszállottság, lassan a mitikus Soros is megirigyelhet” – írja erről. „Mindenki, aki jól ismer, tudja, hogy valószínűleg nem volt és talán sokáig nem is lesz külügyminiszterünk, aki ilyen pozitívan áll a magyar örökségünkhöz, társadalmi történelmünkhöz. Amivel bajom van, és nem szégyellem megnevezni, az a szomszéd kormány viselkedése” – teszi hozzá.

– fejtette ki a szlovák külügy vezetője. Káčer "undorítónak" nevezte Orbán gesztusát.

Ausztria eggyel humorosabbra, de azért nem kritikamentesre vette a tiltakozást a magyar miniszterelnök sálja miatt.

– nyilatkozta az osztrák külügyminisztérium a Politico című lapnak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!