A Mi Hazánk párt elnökhelyettese a saját Facebookján közzétett posztban azt nehezményezi, hogy hiába járt le az adminisztrátoraikra kirótt 30 napos büntetés, továbbra sem engedi visszaállítani az oldalukat a rendszer.

„Bár világszerte jellemző, hogy a nemzeti, keresztény tartalmakat cenzúrázzák a közösségi médiában, a magyarországi pártok közül a Mi Hazánkat sújtja leginkább az a cenzúra, amelyet a zuckerbergi gépezet megenged magának, semmibe véve a szólásszabadságot és a jogbiztonságot”

– olvasható Dúró Dóra közleményében.

Log into Facebook

null

hirdetés

A Mi Hazánk Mozgalom több mint 80 ezer követővel rendelkező oldalát október 27-én törölte a Facebook, a cég állítása szerint ugyanis több alkalommal is megsértették a közösségi oldal alapelveit.

Tavaly tavasszal egyébként, az EP-kampány során a párt elnöke, Toroczkai László is hasonlóan járt: neki a 207 ezer követővel rendelkező oldalát kapcsolták le.

A párt korábban törvényjavaslatot is benyújtott, amelyben arra köteleznék a Facebookot, hogy legyen egy magyar képviselője hazánkban, hogy így könnyebb legyen bíróság elé állítani a céget Magyarországon.



hirdetés