Magyarországon már csaknem 14 ezer áldozata van a koronavírus-járványnak a vírus tavaly tavaszi megjelenése óta. Ez olyan magas szám, amivel népességarányosan a világ legrosszabbul teljesítő országai közé tartozik - írta meg a Portfolio.


A lap a Worldometers adatai alapján dolgozott úgy, hogy a törpeállamokat figyelmen kívül hagyták, így Magyarország a lista tizedik helyére került. A Worldometers adatai szerint az egymillió főre jutó koronavírusos halálozások száma Magyarországon 1444 fő a járvány kirobbanása óta, amivel közvetlenül Montenegró és az Egyesült Államok mögött foglalunk helyet. Magyarországon ezzel már magasabb a halálozás mint Spanyolországban vagy Franciaországban, amelyek a járvány főbb nyugat-európai gócpontjainak számítottak hosszú időn keresztül.

A lista elején Belgium, Szlovénia, az Egyesült Királyság és Csehország áll, mindegyik országban meghaladja az 1700-at az egymillió főre jutó halálozások száma a járvány kirobbanása óta. Olaszországban, Portugáliában, Bosznia-Hercegovinában és az Egyesült Államoknak 1500 körül alakul az egymillió lakosra jutó koronavírusos elhunytak száma.

Koronavírus - Még több hír a témában

Két hét alatt csaknem megnégyszereződött a vírusmutációk aránya Németországban

Különösen a brit vírusváltozat gyors terjedése aggasztó.

Egészséges 19-22 éveseket is behívtak oltásra, pedig most a krónikus betegeken van a sor

Indul az első kutatás, amelyben szándékosan fertőznek meg embereket koronavírussal


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!