Új funkciót tesztel a Facebook a Messenger csevegőben, amivel könnyebbé tehető a kényes üzenetek elrejtése az illetéktelen, kíváncsiskodó szemek elől. Az App Lock nevű fejlesztés engedélyezése után a felhasználónak minden egyes alkalommal azonosítania kell magát, mielőtt belenézne az üzeneteibe.


Mivel egyelőre iOS-rendszeren fejlesztik, ezért FaceID-vel, Touch ID-vel, esetleg jelszóval kell ezt a műveletet elvégezni - akkor is, ha a mobil maga már fel lett oldva. Megadható az is, hogy a lezárás a Messengerből való kilépés után rögtön, vagy pár perccel később automatikusan lépjen érvénybe. Mivel a feloldáshoz még egy biometrikus azonosító is kell, így a felhasználó biztos lehet benne, hogy más akkor sem fog tudni beleolvasni a leveleibe, ha a telefonját fel is oldotta.

A Facebook elmondása szerint nem tárolja az eszközökön bevitt azonosítókat, csak felhasználja azokat. Hogy a fejlesztés mikor válik elérhetővé széles körben, és hogy mikor lesz androidos verzió, még nem tudni.

Facebook Messenger users will soon be able to lock their messages on iOS. The company is implementing the option to require Face ID and Touch authentication in order to access the user's inbox with a future update. ID lock for Messenger app on iOS

Courtesy :- 9to5 mac pic.twitter.com/bgp6kNtID4

- madhurendra kumar (@madhurendraa) June 14, 2020

(Kiemelt kép: GettyImages)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!