Julian Hill szerint ugyan rengeteg területet forradalmasíthat a technológia, az emberiség valószínűleg nem fogja tudni az irányítása alatt tartani.


Chatbot segítségével írta meg parlamenti beszédét egy ausztrál képviselő, amiben a mesterséges intelligencia veszélyeire figyelmeztet - írja a The Guardian.

Julian Hill, az Ausztrál Munkáspárt tagja valószínűleg

A témája ráadásul az volt, hogy milyen veszélyeket és kockázatokat rejt a mesterséges intelligencia használata: diákok csalhatnak általa az iskolában, emberek veszíthetik el az állásukat, diszkriminációhoz, félreinformáltsághoz vezethet, valamint irányíthatatlan katonai eszközökhöz.

Új-Dél-Wales és Queensland több iskolájában is betiltották már ChatGPT-t, miután egyre több beszámoló érkezett arról, hogy a tanulók így úsznak meg feladatokat.

„A mesterséges intelligencia megválaszolja helyettük a kérdéseket, akár egy esszét is megír, így a diákok úgy teljesítik a feladatot, hogy közben nem értik meg a tananyagokat. Ez aggasztja a tanárokat, akik az oktatási rendszer integritását féltik” - mondta beszédében a politikus, aki TikTokon is aktív.

- mondta a képviselő.

@julianhillmp This ain’t corruption it’s democracy #auspol ♬ original sound - JulianHillMP

Elismerte, hogy rengeteg területet jobbá tehet a technológia, de valószínűtlen, hogy az emberek az irányításuk alatt tudnák tartani.

Ezért Hill úgy gondolja, hogy a nemzetközi politikának összehangolton, komolyon és sürgősen lépéseket kell tenniük az ügyben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!