A hangszer egy brüsszeli palotába kerül, kormány szerint a 2024 július 1-jén kezdődő soros EU-s magyar elnökséget „szolgálja” majd.


Nagyban támogatja a magyar uniós elnökség sikerét az a 80 millió forintos zongora, amit egy brüsszeli palotába vásároltak - ezt mondta Kovács Zoltán a csütörtöki Kormányinfón.

A HVG számolt be róla, hogy

A hangszer egy impozáns, 2300 négyzetméteres műemlék jellegű brüsszeli ingatlanba kerül, ami a kormány szerint a 2024 július 1-jén kezdődő soros EU-s magyar elnökséget „szolgálja” majd.

A palota később kulturális házként működhet, bár nem messze 2004 óta működik magyar kulturális intézet, és van ilyen funkciója a brüsszeli Magyar Háznak is.

Az előzetesen bekért árajánlat szerint a zongora szállítással és beüzemeléssel együtt bruttó 81,3 millió forintba kerül.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára az erre vonatkozó kérdésre a csütörtöki kormányinfón azt mondta, hogy ezt nem tartja luxusnak, hiszen a magyar kulturális innováció egy kiemelkedő darabjáról van szó.

- mondta Kovács.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!