Szerinte az európai baloldal „nagyon frusztrált”, mert a magyar elnökség a jogállam működését és a korrupciót az uniós intézményeknél is ellenőrizné.


Kedden arról írt a Politico, hogy az Európai Parlament hamarosan elfogadhatja azt az állásfoglalását, amely felszólítja az Európai Bizottságot és Tanácsot arra, ne engedjék, hogy Magyarország átvegye az EU soros elnökségét 2024 júliusában.

Az indítvány azzal érvel, hogy

A legnagyobb frakciók támogatják az állásfoglalást, ami a héten szavazásra is bocsátanak. A Politico szerint az uniós ügyekért felelős miniszterek már tárgyalásokat folytatnak arról, hogy megvizsgálják a magyar elnökség elhalasztásának lehetőségeit.

Varga Judit az ügy kapcsán közzétett egy videót a Facebook-oldalán, amelyben egy kérdésre válaszolva kifejti, szerinte mi lehet az oka annak, hogy az EP elgáncsolná a magyar soros elnökséget.

Varga szerint „ezen kontextusban nem véletlen, hogy az európai baloldal nagyon frusztrált”.

„A legfontosabb, hogy erős üzenetet küldjünk az európai választóknak, hogy vajon egy ilyen Európai Parlament az európai demokráciát, az európai állampolgárok érdekét szolgálja-e, vagy a saját hatalmai, ideológiai érdekeit?” – fejtette ki a miniszter.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!