A volt EMMI miniszter egy elvonuláson volt, a portálnak csak annyit árult el: kedden nyilatkozik, és nyilatkozata a kegyelmi üggyel lesz kapcsolatos.


A napokban a Novák Katalin kegyelmi botrányát elindító 444 úgy értesült: a volt emberierőforrás-miniszternek, Balog Zoltánnak is köze lehet ahhoz, hogy elnöki kegyelemben részesült K. Endre, aki a bicskei gyermekotthon igazgató-helyetteseként bűntársa volt a pedofil bűncselekmény miatt elítélt intézményvezetőnek.

A portál úgy értesült, hogy Orbán Viktor elvárná egykori miniszterétől, hogy ő is vállalja a felelősséget a kialakult botrány miatt. Ez akár azt is jelentheti, hogy Balog kénytelen lesz lemondani püspöki címéről is.

A 444 most megtalálta a református lelkészt, aki elvonulását bejelentő múlt heti posztja után Ausztriában tartózkodik. Balog a portál kamerái előtt elmondta:

Balog a keddi nyilatkozat előtt nem válaszolt a 444 semmilyen kérdésére, a videó egy pontján ezt azzal magyarázta: „Szeretnék erre rendesen felkészülni, ezt nem lehet az utcán... az autómba épp pakolnék be. Ha megengedik, hadd folytassam ezt holnap, jó?”

Annyit elárult, hogy a nyilatkozata a kegyelmi üggyel lesz kapcsolatban.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!