Gyakorlatilag becsmpészték a volt minisztert a zsinati hivatalba. Balog Zoltán keddre ígért válaszokat.


Rejtőzködve érkezett meg Balog Zoltán a Magyar Református Egyház Zsinati Hivatalának épületéhez – írja a hvg.hu. A református püspököt, Novák Katalin tanácsadóját kedd délelőttre ide, a zuglói Abonyi utcába rendelte be a magyarországi református egyház vezetése, állítólag azért, hogy magyarázatot adjon arra, mi köze volt K. Endre kegyelmi ügyéhez.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának volt vezetője a „lelkipásztor és presbiter testvéreinek” küldött körlevelében hétfőn már „alaptalan vádaskodásoknak” nevezte a híreket, melyek szerint az ügybe belebukott államfőt ő győzte meg a kegyelemről.

Korábban a 444.hu írt arról, hogy Balog Zoltánnak is szerepe lehet abban, hogy a volt államfő kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének, aki a pedofília miatt elítélt vezető bűntársa volt. A lap szerint K. Endre „benne volt Balog körében” és a püspök ismerhette V. Jánost, a pedofília miatt elítélt igazgatót is. Arról az RTL írt korábban, hogy V. még 2016-ban, Balog minisztersége idején az ő javaslatára kapta meg állami kitüntetését, a bronz érdemkeresztet.

A hvg.hu tudósítója szerint az Abonyi utcában jelentős óvintézkedéseket vezettek be, nehogy meg lehessen közelíteni a református püspököt, vagy kérdezni lehessen tőle: a volt emberminisztert kisbusszal takarták el, így Balognak lényegében csak a feje tetejét lehetett látni, mielőtt bemenekült az épületbe.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!