Szerelmesnek lenni jó, de bizony néha előfordul, hogy már nem úgy érzel a másik iránt, ahogyan kellene. Ennek nagyon sok oka lehet, és lehet, hogy szépen lassan történik meg, vagy egyik pillanatról a másikra, azonban te is tudod, a vége úgyis ugyanaz mindig.

Megbántasz valakit, akit korábban szerettél. Mi történik akkor, ha nem veszed észre az árulkodó jeleket, vagy nem akarod elfogadni őket? Az EliteDaily most összegyűjtött 8 jelet, amely jelzi hogy már nem vagy szerelmes a párodba. Lehet, hogy ezek segíthetnek.

1. Egyedül érzed magad a kapcsolatban

Nora Dekeyser párkapcsolati tanácsadó és közvetítő szerint az első jele annak, hogy kezd elmúlni a kezdeti szerelem, az, ha magányosnak érzed magad a kapcsolatodban.

“A szerelem egy idő után igazi párkapcsolat lesz két legjobb barát között, akik vonzódnak egymáshoz” - magyarázza Dekeyser, azaz ha szerelmes vagy, akkor a párod az, akivel szeretnéd az összes fontos pillanatot megosztani, akire nehéz időkben támaszkodsz. Ha ez megváltozik, vagy úgy érzed, inkább kerülnéd már a másikat, akkor nagy valószínűséggel elmúlt már a szerelem.

_1

2. Már nem vonzódsz a másikhoz

A legtöbb pár az elején alig bírja távol tartani magát egymástól, ami fantasztikus érzés, azonban egy idő után ez szépen lassan elmúlhat. Susan Winter párkapcsolati tanácsadó szerint ha úgy érzed, már csak kényszerből vagy együtt a pároddal, nem azért, mert vágysz rá, akkor az bizony nem jó jel. Azonban Winter arra is figyelmeztet, hogy a szexuális étvágy csökkenése nem feltétlenül jelenti azt, hogy elmúlt a szerelem. Dekeyser szerint például ez inkább más kapcsolati problémák tünete:

“Szerintem a szexuális vonzódás könnyen jön, ha a kapcsolat jól működik, ezért nem szabad túlságosan arra koncentrálnod, hogy nem vagytok együtt, inkább arra koncentrálj, mi áll mögötte”.

3. Már nem beszélgettek

A kommunikáció az egyik legfontosabb része minden párkapcsolatnak, azonban nem mindig könnyű, és nagyon sok energiát kell belefektetni néha, főleg érzelmileg. Dekeyser szerint ha úgy érzed, nem érdemes már belefektetni az energiát ezekbe a beszélgetésekbe, akkor az mindenképpen a kapcsolatotok végét jelenti:

“A kapcsolatok legfontosabb része az egymással való kommunikáció. Ha ez már nincs meg, akkor nem tisztelitek egymást és nem azt érzed a másik iránt, amit magad iránt”.

_2

4. Nem zavar, ha mással van

Az elején biztosan elképzelhetetlennek tartottad, hogy párod valaki mással legyen, mostanában azonban úgy érzed, nem zavarna, ha találna valaki mást? Alessandra Conti párkapcsolatközvetítő szerint ez a fajta apátia mindenképpen azt jelzi, hogy nagy a baj:

“Egy egészséges kapcsolatban már ennek a gondolatától is szomorú és nyugtalan lennél, azonban ha már nem vagy szerelmes, igazából nem különösebben érdekel”.

5. Már nem tudod elképzelni vele a jövőt

Amikor elképzeled pár év múlva az életed, a mostani párod is szerepel álmaidban? Vagy inkább egyéni kalandokról álmodozol? Conti szerint akár szerepel párod ezekben a tervekben, akár nem, mindenképpen sokat elmond, hogyan érzel ezekkel az elképzelésekkel kapcsolatban:

“A kapcsolatoknak fontos része a remény és izgalom a jövővel kapcsolatban. Hasonló dolgokat szeretnétek, közösek az álmaitok és a céljaitok. Ha a szemed becsukva a jövőn gondolkozol, és egyre többször másik személy szerepel az álmaidban, vagy csak egyedül vagy, akkor ez mindenképpen annak a jele, hogy elmúlt a szerelem.”

6. Már nem tiszteled a másikat

Valószínűleg ez a legkomolyabb jele annak, hogy megváltoztak az érzéseid. A tisztelet hiánya minden kapcsolatnak a végét jelenti. Ha már nem tiszteled a másikat, onnan már ritkán van visszaút, Conti szerint is ez a legfontosabb eleme minden hosszútávú kapcsolatnak:

“Ha rájössz, hogy már vonakodsz a partneredtől azért, mert végre olyannak látod, amilyen valójában, akkor ez annak a jele, hogy lassan elmúlik a szerelem”. Ráadásul biztosan te sem szeretnél olyannal együtt élni, akit nem tudsz tisztelni.

7. Minden idegesít, amit tesz

Winter szerint valószínűleg elmúlt a szerelem köztetek, ha már minden idegesít, amit a másik tesz, vagy nem tesz. Lehet, hogy régebben több apróságot is elnéztél neki, vagy kedvesnek találtad a dolgait, amiktől most teljesen kiborulsz már. Mire vársz? Senkinek nem szabadna így élnie, és a párodnak is jobb lenne, ha olyannal lenne inkább együtt, akit nem idegesít minden mozdulata.

_3

8. Azon gondolkozol, hogyan hagyhatnád el

Ha már szinte csak arról fantáziálsz a párkapcsolatodat illetően, hogy hogyan tudnál szakítani a másikkal, akkor szinte biztosan ki lehet jelenteni, hogy elmúlt a szerelem. Winter szerint ha gyakran képzeled el azt, hogy elhagyod a másikat, akkor az annak a jele, hogy kiüresedett a kapcsolatod. Ilyenkor pedig jobb, ha tényleg szakítasz a másikkal.

Mielőtt még azt éreznéd, hogy a párkapcsolat reménytelen dolog, Conti neked is tartogat valamit, amit érdemes megfogadnod:

“Sok pár állítja, hogy nem csak egyszer szeretnek egymásba, hanem újra és újra, igaz, mindig másképp. Lehet, hogy nem ugyanúgy fogtok újra szerelembe esni, azonban valami egészen új még kialakulhat köztetek, sőt, az új szerelem még erősebb is lehet”.

Forrás: EliteDaily



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!