Az influenszer még júniusban szólt be a főpolgármesternek a dugók miatt, erre Karácsony villamosozni hívta. Most el is mentek.


Karácsony Gergely szerdán elment villamosozni Kajdi Csabával, miután az influenszer egy korábbi videóban kiakadt a budapesti közlekedésre.

Kajdi júniusban üzent a főpolgármesternek egy TikTok-videóban, mert a dugóban ülve felhúzta magát azon, hogy nem halad az autójával. Cyla egészen pontosan azt mondta:

Erre válaszul Karácsony azt üzente Kajdinak, hogy nem ért vele egyet, és felajánlotta: üljenek fel egy villamosra, és csináljanak ott egy közös videót. Cyla elfogadta az ötletet és szerdán meg is valósult a közös utazás.

Az influenszer és a főpolgármester egy CAF villamosra pattantak fel Hűvösvölgyben, és élőben közvetítették a beszélgetésüket. Kajdi rögtön azzal kezdte:

Erre Karácsony azt mondta, hogy nem ő csinálja, hanem „közösen csináljuk”, de nyilván egy főpolgármesternek az a dolga, hogy minél kevesebb dugó legyen a városban. Azt is megemlítette, hogy a fővárosban fél millióval több autó van, útból viszont ugyanannyi.

Karácsony azt is elmondta, hogy szerinte vannak az életben olyan helyzetek, amikor az embernek autóba kell ülnie, és szerinte érdemes kombinálni az autózást és a tömegközlekedést.

Kajdi erre azt mondta, hogy ő Párizsban egyáltalán nem autózik, de „ott van 17 metróvonal”, és ott kihasználtak a biciklisávok is. Erre Karácsony azt mondta, hogy előbb a biciklis infrastruktúrát kell megteremteni, és hogy most kétszer annyian bicikliznek Budapesten, mint pát éve.

„Ami engem nagyon felkúr, hogy állok egy sávban, áll a dugó (...) és nulla biciklis forgalom van” - mondta Kajdi. Karácsony szerint azonban a körúti autós kapacitás 70 százaléka megmaradt, és az itteni az egyik legforgalmasabb bicikli sáv a városban.

A teljes beszélgetést itt tudod megnézni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!