Az online vásárlási kedvünk csak nőtt az elmúlt egy évben, így egészen biztosan sokan fognak élni a Black Friday akciókkal, hogy online, jó előre, kedvező áron szerezzenek be karácsonyi ajándékokat - vagy épp magukat lepjék meg.

November vége felé közeledünk, az időjárás egyre borongósabb, a nappalok is egyre rövidebbek, kezd a beszélgetéseink tárgyává válni a karácsony: például az, hogy kit és milyen ajándékkal lephetünk meg. Érdemes időben elkezdeni a tervezést és a vásárlást is, a legnagyobb leárazásokat minden évben a november végi Black Friday akcióknál találjuk.

Az idén november 25-re esik a Fekete Péntek, de vannak olyan webáruházak, ahol már 18-án megtartják az akciókat. Ha elég szemfülesek vagyunk, akár 50-70%-os kedvezménnyel vásárolhatunk - beszerezhetjük már most kedvezményesen a karácsonyi ajándékokat, főleg, ha attól tartunk, idén amúgy is nagyobb összeget kell költenünk rájuk.

Akár magunknak, akár a szeretteinknek választunk valamit, érdemes körültekintőnek lenni azt illetően, hogy mit veszünk és honnan, és hogyan szeretnénk fizetni.

Ez azt is előrevetíti, hogy idén még többen szerzik majd be online a karácsonyi ajándékokat. Hogy minden simán menjen, most öt tippünk következik a Black Friday akciók tökéletes kihasználásához.

Nem lehet elégszer elmondani, leírni, hogy a legfontosabb a felkészültség. Tudjuk, hogy pontosan mit szeretnénk, pontosan honnan, és pontosan mikor vannak az akciók. Ha mindezek tudatában kezdjük a vásárlásunkat, néhány kattintás, vagy egy kellemes séta a sikerélményünk záloga.

Az igazán profik előre kikeresik maguknak azokat a termékeket, amelyek szóba jöhetnek számukra, előre eldöntik, melyiket miért választanák, sőt, le is mentik az adott webáruházon belül a termék oldalát - így akár az rendszerint 0 órakor induló akció első perceiben lecsaphatnak a kívánt árura, amennyiben annak engedményes ára valóban megfelelő számukra.

Mikor ekkora a vásárlási őrület, sajnos előfordulhatnak visszaélések is, úgyhogy kiemelten fontos, hogy körültekintők legyünk.

Szerencsére vannak olyan weboldalak, amelyek a Black Friday leárazásokban részt vevő kereskedőket gyűjtik össze. Itt azt is megnézhetjük, mikor lesz pontosan az akció. Ha ezekben nem szereplő weboldallal van dolgunk, az interneten semmi sem marad titok, keressünk rá vásárlói értékelésekre, hogy biztosak legyünk a dolgunkban.

Mindenképpen gyanús lehet az a webáruház, ahol nincsenek részletes termékleírások, nem találunk a termékvisszaküldésre opciót, nem egyértelműek a kapcsolati adatok, az értékelések pedig bár csupa pozitív véleményt tükröznek, nyelvezetük furcsa, mintha a Google Translate segítségével fordították volna őket.

Online vásárlás esetén egyszerű és biztonságos megoldás, ha elmentjük előre a bankkártyánk adatait. Nem beszélve arról, hogy amikor egy Black Friday akcióban épp a gyorsaság is számíthat, mert lehet, hogy pár másodperccel előttünk viszik el a kiszemelt termék utolsó darabját, akkor bosszantó tud lenni, ha még a bankkártya adatainkat is külön be kell pötyögnünk. Hát még ha épp nincs kéznél a kártya, és előbb át kell érte mennünk egy másik helyiségbe.

Egy már kipróbált, megbízható webáruház oldalán nyugodtan elmenthetjük a kártyaadatainkat - azzal senki nem tud visszaélni. Az adatokat a kereskedők nem is látják, a fizetési folyamat közvetlenül a bankunkon keresztül bonyolódik.

Van arra is lehetőségünk, hogy számítógépre és okos eszközökre is telepíthetünk olyan applikációt, amellyel lényegesen gyorsabbá, és biztonságosabbá is válik a fizetés.

Bővebb információért érdemes megnézni a Mastercard honlapját.

Ugye neked is rémlik, hogy amikor egy webshopban eljutsz odáig, hogy megrendeld a terméket, felajánlja neked a felület, hogy regisztrálj - de ez sokszor nyűgösnek tűnik, ezért kimarad. Pedig nagyon hasznos tud lenni, mert ha már van regisztrációd a webáruháznál, a következő vásárlásnál nem kell újra beírnod az adataidat, megadnod a kiszállítási címedet, csak ha eltérne attól, amit korábban elmentett a rendszer.

És ugye nem kell újra mondanunk, hogy a Black Friday akcióknál lehet, hogy minden perc számít?! Legjobb, ha akkor, amikor épp le akarsz csapni egy jó áron lévő termékre, már nem tökölsz az adatokkal, csak megnyomod magabiztosan a regisztrált felhasználóknak szánt gombot, ahol elég a felhasználónevedet / e-mailcímedet és a jelszavadat beírnod.

Mindenki számára léteznek olyan dolgok, amiket jobban szeret megnézegetni, hozzáérni, felpróbálni, kipróbálni, mielőtt megveszi. Van, aki kifejezetten jobban élvezi a vásári forgatagot, mint egyedül csendben intézni a vásárlást.

Érdemes azonban ezekben az esetekben is az elektronikus fizetés nyújtotta kényelmet kihasználni, hiszen telefonunk vagy okosóránk általában kéznél van, és egy mozdulat a fizetés. A mögöttünk sorban állók is hálásak érte, ha gyorsak vagyunk.

A cikk megjelenését a Mastercard támogatta.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!