November 27-én az üzletek és online shopok egymást felülmúlva óriási kedvezményekkel buzdítják többletvásárlásra az embereket, idén erre a napra esik az USA-ból indult "Black Friday" akció. A dm üzlethálózat úgy döntött, fordít egyet a tömegfogyasztásra ösztönző kezdeményezésen, és ezt a napot "Giving Friday"-ra változtatja. A vásárlókat külön árengedmény nem várja az üzletekben, a napi forgalom 5%-át viszont jótékony célra ajánlja fel a társaság, a "kapok" helyett az "adokra" fektetve a hangsúlyt.

Akik november 27-én keresik fel a dm üzleteket, vagy az online shopot, vásárlásukkal egy jó ügy mellé állnak. Idén a koronavírus járvány által leginkább veszélyeztetett idős embereket támogatják, közülük is azokat, akik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményeiben élnek. A szervezők reményei szerint kétezer idős embernek készülhet ajándékcsomag a Giving Friday nevű kezdeményezésnek köszönhetően.

Az intézményekben ellátott idős emberek hosszú ideje nem találkoztak a családjukkal, hiszen látogatót nem fogadhatnak, és ők sem mehetnek ki, hozzátartozóikkal legfeljebb telefonon vagy az otthonokba bevitt okos eszközökön beszélhetnek. Ezért fontos gesztus, hogy a dm által felajánlott támogatásból személyre szóló csomag készül minden lakónak, melyhez a Szeretetszolgálat fiatal segítői és a dm hálózat önkéntesei névre szóló üzenetet írnak az idős embereknek. Ők így nem csupán egyen ajándékcsomagot kapnak karácsonyra, hanem egy személyes üzenetet is, és ezzel az élményt, hogy az ünnepi előkészületek között voltak, akik éppen rájuk gondoltak, és nekik címezték kedvességüket.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!