Közeleg a fűtési szezon, ezzel együtt számos háztartásban készülnek kandalló vásárlására. Az egyik legnagyobb magyar kandallógyártó cég öt fontos szempontot ajánl a vásárlóknak, hogy tökéletesen jó legyen a választás.


1. Mekkora helyiségbe vásárolja a kandallót?

Átlagosan 1 kWh kandallóteljesítmény 20 légköbméter kifűtésére alkalmas. Egy 6×6 m alapterületű, 3 m belmagasságú, tehát 108 légköbméteres szoba fűtéséhez 5-6 kWh teljesítményű kandalló szükséges. Ezen érték függ az épület hőszigetelésétől is.

2. Mivel fog tüzelni?

A kandallók általában szén- és fatüzelésre egyaránt alkalmasak. A jó kandalló külön beállítható barnaszén brikett (kandallószén) vagy fa, ill. biobrikett tüzelési módra.

3. Milyen a kandalló hatásfoka?

Ha takarékosan akar fűteni, válasszon jó hatásfokú kandallót. A készülékek hatásfoka legalább 70% legyen.

4. Milyen a kandalló kivitele?

A jó kandalló sok öntöttvas alkatrészt tartalmaz és jó minőségű bélésanyaggal készül. A burkolat sokféle változatban készülhet és gyakorta jelentős árkülönbséget is jelent: egy brazil zsírkő borítás például a kandalló értékét megduplázhatja! Mindig vizsgálja meg, hogy a kandalló térhez használt lemez megfelelő vastagságú-e, az illesztések, rögzítések megfelelő minőségűek-e?

5. Ismert-e a gyártó, garantált-e a garanciális háttér és az alkatrészek utánpótlása?

Ez a szempont azért is fontos, mert a megvásárolt kandallóval így hosszútávra tervezhetünk.

Kiemelt képünk ilusztráció - Fotó: Pixabay


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!