Egy nejlonzsákba rejtve bukkant 18 millió dollárra (5,6 milliárd forint) Pablo Escobar egyik házának alagsorában az egykori drogbáró unokaöccse, írja a The Sun. Nicolas Escobar a kolumbiai médiának azt nyilatkozta, hogy látomása volt arról, merre keresse a pénzt a medellíni házban, ahol öt éve élt.

A férfi állítása szerint nem először talált pénzt olyan helyen, ahol a Kokainkirály évekig tartó bujkálása során megfordult. A hosszú menekülés alatt Pablo Escobar ugyanis súlyos dollármilliókat rejtett el az ország szinte minden szegletében. Ezért a kolumbiaiak egyik kedvenc sportja a gödrök ásása, falak kibontása olyan helyeken, ahol esélyes, hogy találnak valamennyit az eldugott drogpénzekből.

Nemcsak készpénzt talált azonban a korábbi rejtekhely pincéjében Nicolas Escobar: a fenomenális megérzésekkel rendelkező rokon egy írógépet, műholdas telefonokat, egy aranytollat, fényképezőgépet és filmtekercset is felfedezett az alagsorban, ahol egyébként elképesztő bűz uralkodott, mondta el egy tévécsatorna híradójában.

Állítása szerint a falba rejtett bankjegyek többsége rettenetes állapotban van, rengeteg már teljesen az enyészeté lett.

Pablo Escobar pályafutása csúcsán a világ hetedik leggazdagabb embere volt, főleg kábítószer-kereskedelemből származó vagyonát 30 milliárd dollárra becsülték. A legendás Medellín-kartell vezetője az Egyesült Államokba szállított kokain több mint 80 százalékát ellenőrizte. Minden idők egyik leghíresebb bűnözőjét 1993 decemberében menekülés közben lőtték le a rendőrök egy medellíni háztetőn.

hirdetés



hirdetés