Eredetileg a szomszédai ellen fordult, de végül a hatóság embereit is fenyegette. A büntetett előéletű tettest első fokon 12 év fegyházra ítélték.


A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a kiszabott 12 év súlyosítását kérte egy férfival szemben, aki láncfűrésszel támadt rendőrökre – írja az Ügyészség.

2020 szeptemberében az akkor 45 éves férfi szóváltásba keveredett szomszédaival, ekkor egy 45 centiméter élhosszúságú benzines láncfűrésszel fenyegette meg őket. A szomszédok bejelentést tettek a rendőrségen.

A büntetett előéletű taksonyi férfi azonban ekkor sem hagyta abba a fenyegetőzést, sőt: a helyszínre érkező rendőrjárőr felszólítására sem volt hajlandó a magas fordulatszámon működtetett láncfűrészt leállítani.

Az egyik rendőrjárőr az elkövető támadása elől kihátrált, míg a másik a férfit könnygázszóró spray-vel többször lefújta. A férfi csak ekkor hagyott fel a támadással, a láncfűrészt leállítva a lakásába futott, ahol a rendőrök megbilincselték, majd előállították a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságra.

A Budapest Környéki Törvényszék a 2023. október 4-én a férfit bűnösnek mondta ki minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt, és ezért – mint többszörös visszaesőt – 12 év fegyházbüntetéssel, és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetéssel sújtott azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ügyész a – korábban már többek között hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt is jogerősen elítélt – férfi ellen a szabadságvesztés büntetés súlyosításáért, míg a terhelt és védője felmentésért fellebbeztek.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!