40 ezerrel forinttal kellett volna beszállnia a közös otthon fenntartásába. Az érdi férfi ehelyett láncfűrészt ragadott, de nem tudott vele bánni, így leállt a kezében.


Láncfűrésszel akarta megölni az apját egy érdi férfi, mert azt kérte tőle, hogy fizesse ki a közös házuk rezsijének a felét. Az ügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat ellene.

A Pest Vármegyei Főügyészség csütörtöki közleménye szerint a férfi Érden a szüleivel és testvérével élt együtt egy családi házban. Az apa azonban 2019 évtől kezdve olyan anyagi helyzetbe került, hogy csak a felesége jövedelméből tudtak megélni, miközben a gyerekei keresete is kevés volt.

Az anyagi problémák miatt apa és fia között egyre gyakoribbá váltak a viták.

2022. március 31-én a férfi egyedül volt, és ekkor elhatározta: megöli az apját egy láncfűrésszel, a holttestét pedig a kertben elássa. A láncfűrész kezelésében ugyan nem volt jártas, de mindenesre megtöltötte a szerkezet üzemanyagtartályát benzinnel és a kertben várakozott az idősebb férfire.

Az apa délután ért haza, ekkor a férfi előrontott, beindította a láncfűrészt és megfenyegette kiszemelt áldozatát, hogy megöli. Az apa hátrálni kezdett, de elesett, viszont ekkor váratlanul a láncfűrész is leállt. A férfi újra indította az eszközt, közben édesapja a földön hátrafelé csúszva próbált távolodni támadójától, aki ennek ellenére utolérte őt. Mivel azonban

A fűrész ekkor újra leállt, az idősebb férfi pedig kihasználta a pillanatot és a kerítésen átmászva a szomszéd telekre menekült. A férfi ezután újraindította a fűrészt, és továbbra is fenyegetőzött, de a szomszédba már nem ment az apja után. Végül pedig az egyik kiérkező rokona javaslatára a láncfűrészt is leállította.

Az őt elfogó rendőröktől azért mért megkérdezte, hogy ki van-e biztosítva a fegyverük, mert meg akarja ölni az apját.

A Pest Vármegyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat ellene.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!