Négy év helyett 18 év fegyházat kapott Csenge gyilkosa. A 17 éves lányt három éve ölte meg egy férfi egy Borsodnádasd közeli erdőben. A vád szerint először bántalmazta, majd az eszméletlen lányt egy vízelvezetőaknába dobta, ahol megfulladt.

A 22 éves férfit első fokon csak gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták. 4 év börtönbüntetést kapott, de a letartóztatásban töltött évek miatt nem kellett börtönbe mennie. Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen, így került az ügy a Debreceni Ítélőtáblára.

Az ügyészség szerint a férfi aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben bűnös, és súlyosabb büntetést érdemel.

A vádlott az utolsó szó jogán a csütörtök délelőtti tárgyaláson azt mondta, sajnálja, ami történt, de kitartott amellett, hogy nem bántotta Csengét. A bíróság szerint bűnös, 18 év fegyházat kapott.

Az anyuka sírva hallgatta végig a határozathozatalt. Az RTL Híradónak azt mondta, örökké gyászolni fogja lányát, de azzal, hogy rács mögött tudhatja gyermeke gyilkosát, valamennyire békére lelhet.

hirdetés

"Nincs ítélet, ami elég lett volna rá, mert én nem kapom vissza a gyerekemet. De azért, hogy ez más gyerekekkel ne történjen meg, ezért azt a 21 tárgyalást azért harcoltam végig, hogy ez még egyszer ne forduljon elő, hogy fiatal életeket csak úgy, szórakozásból elvegyünk"

- mondta elcsukló hangon Csenge édesanyja, aki azt is elmondta: a vádlott ugyan az utolsó szó jogán bocsánatot kért, de személyesen ezt neki sohasem mondta.

Az RTL Híradó riportja:



hirdetés