A változatos programok Budapesten június 8-án, csütörtökön délután kezdődnek és vasárnapig tartanak, miközben gyermekkönyvnapokat is tartanak.


A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése idén 94. alkalommal rendezi meg a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményét, az Ünnepi Könyvhetet, valamint a 22. Gyermekkönyvnapokat. Az év egyik legfontosabb irodalmi rendezvénysorozatához a Vörösmarty tér, a Vigadó tér és a Duna-korzó területe biztosítja a helyszínt június 8–11. között.

A 94. Ünnepi Könyvhét nyitónapjának estéjén Vecsei H. Miklós és alkotótársai bemutatják a Vörösmarty téri színpadon a QJÚB – A kocka kibontása című legújabb koncertszínházi előadásukat, mely Pilinszky János és Csoóri Sándor életműve alapján készült.

A vidéki, országos megnyitónak Veszprém, Európa Kulturális Fővárosa ad otthont. Június 9-én, pénteken Grandpierre Attila fizikus, csillagász, író és Gál Katalin, az MKKE elnöke nyitja meg az országos könyvheti programsorozatot, melyhez változatos programok csatlakoznak Veszprémben és a Bakony-Balaton régióban.

Az online formában elérhető Könyvheti Jegyzékre ebben az évben is a 2023 januárjától megjelenő, magyar nyelven, magyar szerzőtől származó első kiadású művek, illetve klasszikus magyar nyelvű, magyar szerzőjű művek átdolgozott kiadásai, új adaptációi kerülnek fel.

Forrás: Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!