Egykori élettársa fia követeli rajta az örökségét. A 77 éves asszonynak mér a gyógyszereire sem marad pénze.


A 170 ezer forintos nyugdíjából mindössze 11 ezer forintot hagyott a végrehajtó egy 77 éves asszony számláján. Erzsébetnek még az életmentő gyógyszereire sem maradt pénze - írja a Blikk.

a garzon értékének felét, vagyis 3 millió 180 ezer forintot. A végrehajtási eljárás után a Nyugdíjfolyósító 57 ezer forintot tiltott le a nyugdíjából, a végrehajtó azonban ezen felül még inkasszót is kért Erzsébet bankszámlájára.

tehát semmi pénzem nem maradt, így gyakorlatilag a teljes nélkülözéssel kell szembenéznem” - mondta az idős nő a Blikknek.

Erzsébet az újpesti Család- és Gyermekjóléti Központban azt az információt kapta, hogy a bank eljárása jogellenes volt, mert a számlán lévő pénzből csak a 60 ezer forint feletti összeget vonhatták volna le tőle. Ahogy elmondta, már a múlt hónapban is most is az egyik szomszédja adta oda neki a SZÉP-kártyáját, ebből tudod magának élelmet vásárolni.

Az érintett banknál a lapnak azt mondták, hogy ők a jogszabályoknak megfelelően járnak el, és semmilyen mozgásterük nincs a végrehajtók által indított hatósági inkasszók teljesítése során. A végrehajtó nem akart nyilatkozni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!