Mária dolgozna, de jelenleg térdprotézis műtétre vár, amit csak májusra ígértek neki. A tartalékai elfogytak, attól fél, hogy egy hajléktalanszállón fog kikötni.


109 ezer forintos nyugdíjának a harmadát elviszi a végrehajtó egy idős nő számlájáról egy korábbi kezességvállalás és egy hitel miatt - írja a Blikk. Máriának így havi 74 ezer 500 forintból kell megélnie, de csak az albérlete 80 ezerbe kerül.

Koós Lászlóné Mária egy biztosítónál volt üzletkötő. A nő 18 évvel ezelőtt hitelből vett egy autót, hogy eljuthasson az ügyfeleihez.

Bíztam bennük... kiben bízzon az ember, ha nem a családjában?” - mondta Mária a Blikknek.

A rokonok azonban elmaradtak a fizetéssel, a végrehajtó pedig Máriát találta meg, és fedezetül elvitték az autóját. Így viszont a megélhetése is bizonytalanná vált, és mivel autója nem volt már, nem fizette tovább a részleteket.

- mondta. Mária próbált egyezkedni a bankkal, de nem járt sikerrel, ezt a tartozást is ráterhelték a nyugdíjára.

A nő ezután egy boltban vállalt munkát, de egy bokatörés majd egy térdízületi betegség miatt munkaképtelenné vált, csak járókerettel tud mozogni. Az orvos jővő májusra ígérte neki a trédprotézis műtétet, Máriának azonban fogalma sincs, addig hogy fog kijönni a pénzéből.

„Kisnyugdíjas vagyok, ám mivel a 109 ezer forintos nyugdíjam 33 százalékát viszi a végrehajtó, csak 74 ezer 500 forintot kapok kézhez, s ebből kellene 80 ezret fizetnem az albérletre, és akkor ott vannak még a gyógyszereim is” - mondta az idős asszony. Mária tartalékai már elfogytak, segítséget nem igazán tud honnan kérni. Próbálja rendbe tenni a pénzügyeit, de szerinte járókerettel ez képtelenség.

„Nem szeretnék hajléktalanszállón kikötni” - fogalmazott.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!