Sokféleképp lehet jutalmazni az iskolai dolgozókat pedagógusnap alkalmából, ahhoz már az évek során hozzászoktunk, hogy az állam általában nem túl bőkezű, amikor a háláját fejezi ki. Azonban könnyen lehet, hogy most rekord született:

az alap- és középfokú oktatási intézményeket fenntartó állami szervezet, a Klebelsberg Központ veszprémi tankerületi központja fejenként ezer (1000) forint jutalomban részesítette a tanárokat, tanítókat a pedagógusnap megkoronázásaként

- írja a Magyar Narancs.

Az egyik középiskola hatvanfős tantestületében a jutalom összege így elérte a 60 ezer forintot, így ott a vezetőség úgy döntött, hogy ezer forintot érő tanári zsebkönyvekkel hálálja meg a pedagógusok egész éves munkáját. A naptárak vagy a pénzjutalom mellé járt az emberi erőforrások miniszterének buzdító levele is, amelyben megköszönte fáradhatatlan munkájukat, amint példaképként állnak a gyerekek előtt, kudarcból előnyt kovácsolnak és kiállnak magukért – ez pedig külön megbecsülést érdemel.

A város fideszes polgármestere, Porga Gyula egyébként külön posztban is megemlékezett a pedagógusokról:

hirdetés

„ [...] az idei év számos új és váratlan akadályt sodort Önök elé, melyeket sikerrel leküzdöttek és helyt álltak minden fronton. Köszönet és hála jár Önöknek ezért is! Isten éltesse a Pedagógusokat!”

- írta Facebook-oldalán.


hirdetés