Amikor egy kis szobában lakunk és nincs helyünk terjeszkedni, akkor kreatív megoldásokhoz kell, hogy folyamodjunk. Mindegy milyen apró helyen is élünk, ha lecseréljük a szennyeskosarat, egy asztalt vagy akár egy széket, rengeteg helyet spórolhatunk, ráadásul rengeteg izgalmas és egyedi dizájn lehetőségünk akad, ami meglehetősen helytakarékos.

A Bright Side összegyűjtött 10 tippet, hogy plusz helyhez juthassunk a lakásban.

1. Ez az ágy edzőteremmé alakítható.

Még ha tudod is, hogy nincs elég hely a hálószobádban edzőgépeknek, most lehetőséged nyílik arra, hogy az ágyadból edzőtermet varázsolj egy egyszerű mozdulattal.

2. Használj olyan ruhafogast, ami befér a sarokba!

Ha a sarokba helyezed a ruhafogast, helyet spórolhatsz meg, hiszen a szobának azt a részét nem is használnád másra, igaz? Ráadásul így azt a széket is felszabadíthatod, amire a ruháidat dobálod folyton.

3. Emeld meg az ágyadat, hogy plusz rakodóteret nyerj!

Ha megemeled az ágyad, rengeteg rakodóteret nyerhetsz vele. Az ágyadat egy platformra is helyezheted, de vehetsz olyan ágyat is, amelynek az aljában már eleve vannak fiókok építve.

4. Cseréld le a székedet egy puffra, amibe tudsz pakolni!

Kétféleképpen hasznosíthatod a puffodat. Egyrészt lecserélheted a kávézóasztalodat, hiszen erre is tökéletesen rá tudsz pakolni, másrészt székek helyett is használhatod, sőt, még bele is tudsz pakolni.

5. Használj rekeszeket!

A rekeszek sokkal rendszerezettebbé teszik a pakolófelületeket, ráadásul helytakarékosak is. Választhatsz dekoratív típusokat is, de akár olyanokat is, amelyeket egymásba tudsz illeszteni.

6. Fókuszálj a falakra!

Ne feledkezz meg a falakról sem! Szerelj fel akasztókat, hogy több helyed legyen, ezen tárolhatsz ruhákat, kalapokat, kiegészítőket is.

7. Ne használj szennyeskosarat!

Ne használj szennyeskosarat, ha kicsi a szobád, mert rengeteg helyet foglal el. Helyette használd az egyik fiókodat szennyestartónak, vagy válassz ajtóra akasztható szennyestartót.

8. Szerelj tükröt a falra!

A tükör nem segít abban, hogy több tárolófelületed legyen, de határozottan nagyobbnak fog tűnni tőle a szobád.

9. Használj elválasztót!

Használj elválasztót, hogy jobban be tudd rendezni a szobádat. Egy könyvespolc is megteszi, így két legyet ütsz egy csapásra.

10. Használj lebegő-asztalt!

Az asztal talán a legtöbb helyet igénylő bútor a lakásban, ezért az általános négylábú helyett válassz egy lebegő verziót, amit a falra szerelhetsz, így helyet spórolsz és több pakolótered lesz a padlón.

Neked vannak helytakarékossági tippjeid? Ne félj megosztani velünk kommentben!

Mi a véleményed?


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!