Gondolkoztál már azon, vajon használható-e az aspirin a fájdalom- és lázcsillapításon kívül másra is? Nos, ennek a gyakran használt gyógyszernek rengeteg meglepő hatása van, amiről a legtöbben nem tudnak. A Bright Side listát készített 10 olyan problémáról, amelyekre az aspirin tökéletes megoldást nyújt.

1. Rovarcsípések

Az aspirin csökkenti a duzzanatot és a viszkető érzést, amelyet például egy szúnyogcsípés okoz. Oldj fel egy tablettát egy kanálnyi vízben, majd kend be vele az érintett területet.

2. Pórusok az arcbőrön

Az aspirin tartalmaz egy zsírban oldódó anyagot, amelyet a bőrápolási termékek gyártásához is használnak. Keverj össze 7 aspirin tablettát 3 evőkanál joghurttal és egy evőkanál mézzel. Vidd fel a keveréket az arcodra, majd hagyd rajta 15 percig. Ettől az egyszerű kezeléstől a bőröd simává és sugárzóvá válik. Enyhe hámlasztó hatása is van, amely segít megszabadulni a bőrön lévő foltoktól, vagy sebhelyektől, valamint megakadályozza, hogy eltömődjenek a pórusok.

3. Használható hámlasztóként

Az aspirin kiváló hámlasztó, így könnyedén eltávolítja az arcbőrről az elhalt hámsejteket. Emellett segít megszabadulni a bőrön lévő felesleges olajtól, valamint a tág pórusoktól. Csak keverd össze vízzel és hagyd néhány percig az arcodon. Ha érzékeny bőröd van, akkor óvatosan bánj vele, mivel bőrirritációt okozhat.

4. Bőrkeményedés a lábon

Ezek a tabletták segítenek megpuhítani a talpakat, valamint eltávolítani az elhalt bőrt. Törj össze 7 aspirin tablettát, majd adj hozzá fél evőkanál citromlevet. Ezt a paszta állagú keveréket vidd fel a talpadra, majd fedd le meleg borogatással. Hagyd hatni 10 percig, majd egy habkővel dörzsöld le az elhalt bőrt.

5. Roncsolódott haj

Az aspirinnak a hajad is nagyon hálás lesz. Az egészséges, fényes hajért oldj fel egy aspirint meleg vízben, majd vidd fel a hajadra. Hagyd rajta 15 percig, majd öblítsd le.

6. Izzadtságfoltok a ruhákon

Ez a csodatabletta a ruháknak is képes új életet adni. Egy vízben feloldott tablettával kend be az érintett felületet, majd hagyd állni éjszakára. Ezután már csak annyit kell tenned, hogy a megszokott módon kimosod a ruhát.

7. Szappanlerakódás a fürdőszobában

Ha nem szeretnéd, hogy a makacs szappanlerakódás elrontsa a fürdőszoba látványát, törj össze 5 aspirin tablettát, majd keverd bele a tisztítószerbe. Spricceld be a folyadékkal a csempét és a kádat, hagyd állni fél óráig. Ezután könnyen eltávolíthatsz minden szennyeződést.

8. Rövid életű virágok

Ha szeretnéd, hogy a frissen vágott virágaid tovább maradjanak szépek, tegyél a vázában lévő vízbe egy összetört tablettát. Ez a trükk különösen jól működik rózsák esetében.

9. Korpás haj

A korpa nemcsak viszketést okoz a fejbőrön, de nem is túl szép látvány. Hogy megszabadulj ettől a kellemetlenségtől, keverj normál mennyiségű samponhoz 2 tablettát, majd mosd meg vele a hajadat.

10. Akne

A gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően az aspirin tökéletes az akne kezelésére. Törj össze 2-3 tablettát, majd keverd össze citromlével. Ezt a keveréket kend rá a pattanásokra, és hagyd állni néhány percig. Ne használd ezt a módszert, ha azt követően erős napsugárzásnak lesz kitéve a bőröd.

Javasoljuk, hogy egyeztess a bőrgyógyászoddal, mielőtt kipróbálod ezeket a módszereket.

Mi a véleményed?


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!