Vádat emelt az Ózdi Járási Ügyészség egy 20 éves férfi ellen, aki kifosztott egy idős asszonyt Farkaslyukon.

A fiatal 2019. február elején a hajnali órákban felfeszítette a családi ház bejárati ajtaját, és elkezdett értékek után kutatni. A zajokra felébredt a házban lakó 77 éves, beteg asszony, aki kérdőre is vonta a férfit, hogy mit keres nála.

A fiú azt mondta, hogy éhes, és felszólította az idős nőt, hogy készítsen neki ennivalót. Ő félelmében nem mert ellenszegülni, ezért kent egy zsíros kenyeret. Eközben a betörő bejárta a lakást és 10 ezer forint készpénzt, egy műbőr pénztárcát és egy női karórát zsebre rakott.

Az asszony becsomagolta az ételt és átadta a fiatalnak azzal a kijelentéssel, hogy akkor egye meg. A tolvaj ezután elment, de előtte még felszólította az idős nőt, hogy ne merjen szólni a rendőröknek.

A zsíros kenyér viszont nem ízlett neki, ezért azt az utcán egy kóbor kutyával etette meg.

Az asszony annyira megijedt, hogy a rendőrségre nem is mert telefonálni, csak a fiát értesítette a történtekről.

Mint kiderült, a 20 éves fiú február elején több családi házba is betört Farkaslyukon és Ózdön. Egy helyről kéziszerszámgépeket vitt el, míg a másik házból közel 200 ezer forint értékben készpénzt, valamint karórát és ékszert lopott.

Az Ózdi Járási Ügyészség kifosztás, magánlaksértés és lopás miatt emelt vádat a fiatal férfi ellen, akit le is tartóztattak. Az ügyészség börtönbüntetést, mellékbüntetésként közügyektől eltiltást, valamint vagyonelkobzást indítványozott.

Forrás: Ügyészség, címkép: Wikimedia Commons