Mikor máskorra, mint hétvégére érkezik majd meg az esős, hűvösebb idő. Addig élvezzük ki a későnyári langymeleget, de az esernyőt se felejtsük otthon!


Szerdán helyenként zivatarok alakulhatnak ki elsősorban délután, este a középső, északi, illetve keleti országrészben. Zivatarok alatt viharos, akár 60-70 kilométer/órás széllökés is előfordulhat – írja a Met.hu.

A déli óráktól nyugat, délnyugat felől csökken a felhőzet, az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Elszórtan eső, zápor, esetleg zivatar kialakulhat, majd estefelé a legtöbb helyen megszűnik a csapadék. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon helyenként megélénkül, zivatar környékén erős vagy viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 24 fok között alakul, az Északi-középhegységben lesz hűvösebb. Késő estére 13 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtökön fátyolfelhők szűrik majd a napsütést, emellett északon, északkeleten időnként vastagabb is lehet a felhőzet. Ott elvétve előfordulhat kisebb eső, zápor, másutt csapadék nem valószínű. Sokfelé lesz erős, főleg a Dunántúlon és a főváros tágabb környezetében nagy területen viharos a délnyugati, déli szél. A csúcsérték 21, 28 fok között alakul.

És ezzel nagyjából véget is ér a későnyári-koraőszi idő: pénteken már érkezik egy hidegfront, aminek köszönhetően az ország egyes részein már csak 20 fok körül alakul a maximum hőmérséklet – másutt még 30 fok körüli értékeket mérhetünk. Szombaton pedig megérkezik az igazi lehűlés: akkor a frontfelhőzetből többfelé, több hullámban várható eső, zápor, elsősorban a déli és keleti tájakon zivatarok is valószínűek. A csúcsértékek az északi tájakon már csak 15 és 22 fok között valószínűek.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!