Jégesővel érkeztek a zivatarok Békés, Csongrád, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Baranya megye több településére, számolt be az Időkép.

A portál azt írja, többnyire apró szemű, legfeljebb borsó nagyságú jégszemekről számoltak be olvasóik. A legtöbb csapadék Kabán esett, ahol összesen 30 mm gyűlt össze a délután folyamán. Sok felvétel érkezett hozzájuk, íme néhány:

A délkeleti országrészben az intenzívebb csapadékgócok rövid idő alatt többfelé 8-10 milliméter esővel öntözték a tájat. Egy erősebb zivatarcella Pest megye északi részén is kialakult, a mérések szerint Gödön és Leányfalun 14-14 mm esőt hagyott maga után.

Csütörtökre virradóan sokfelé záporok indíthatják a napot. Napközben a Dunántúlon nagyobb területen eleredhet az eső, míg az ország déli felében zivatarokra van kilátás. A legkevesebb zápor a keleti, északkeleti tájakon alakulhatnak ki, itt többórás napsütés és kevés csapadék valószínű. Erősebb csapadékgócok környezetében, főként délen, délnyugaton helyenként a 20-25 mm-t is meghaladhatja a napi csapadékösszeg. Az élénk északias szél északkeleten és nyugaton erős, viharos lökésekkel járhat.

Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt kelet és nyugat között: a maximumok 7 és 22 fok körül alakulnak, a Dunántúl nyugati felében lesz a leghidegebb, míg a keleti határ közelében a 20-22 fokot is elérhetjük.