Szerdán még 34 fokos hőség lesz, de csütörtököktől megjön az igazi ősz, esővel és lehűléssel.


Látszik már a vége a szokatlan szeptemberi hőségnek. Ahogy korábban megírtuk, szerdán több helyen még 34 fokos maximum hőmérsékletekre lehet számítani, de ez már nem tart sokáig.

Ezzel megérkezik hazánkba egy hidegfront, aminek szakadozott felhőzete délkelet felé vonul, nyomában változóan felhős idő várható. Elsősorban az ország északnyugati harmadán és az északi határ menti területeken fordulhat elő zápor, zivatar, emellett az Alföldön sem zárható ki egy-egy zápor kialakulása – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Addig napközben 27 és 34 fok között várható a legmagasabb nappali hőmérséklet. Késő estére 15 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Az Időkép előrejelzése szerint csütörtökön a hidegfront hatására sok felhő lesz felettünk, és többfelé kialakulhat időnként eső, zápor, zivatar. Az ország nagy részén a nyugati-északnyugati szelet élénk, erős lökések kísérhetik, de északkeleten az északkeleti szél lehet élénk, erős. Zivatarok környezetében viharos lökésekre is számítani kell. A front hatására mérséklődik a meleg, a legmelegebb órákban 22-29 fokot mutathatnak a hőmérők, délkeleten lehet a legmelegebb.

A hét további részében alapvetően kellemes, 21-29 fok közötti idők várhatóak, de sok helyen beborulhat az ég, eső, zápor, zivatar a továbbiakban is bárhol kialakulhat.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!