Nem érdemes otthon hagyni az esernyőket csütörtöktől. Egész hétvégén sok lesz a napsütés, de bármikor a nyakunkba szakadhat az ég.


Csütörtök estig erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, de emellett több órás napsütés is várható, derül ki a HungaroMet előrejelzéséből. Délelőtt kevés, majd délutántól több helyen számíthatunk ismétlődő záporra, zivatarra. Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat. Legkisebb eséllyel az északkeleti harmadban eshet.

A délkeleti szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Péntek reggelig tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, hajnalra a legtöbb helyen már borult égre számíthatunk. Csapadékra mindazonáltal inkább csak az ország délnyugati felében van esély, arrafelé ismétlődő jelleggel fordulhat elő eső, zápor, az éjszaka első felében zivatarok is lehetnek. A délkeleti szél helyenként élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14 fok között várható.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!