Elsősorban az északkeleti harmadban kell nagyobb zuhéra számítani, de sokfelé eleredhet az eső. Nappal 10-18 fok is lehet, de a záporok, zivatarok után hirtelen több fokkal lehűlhet az idő.


Szombaton változóan felhős-napos, illetve borongós tájakkal is találkozhatunk, több helyen számíthatunk esőre, záporokra, helyenként zivatarokra is, néhol apró szemű jég is előfordulhat - írja az Időkép.

Többfelé élénk lesz a déli-délnyugati szél, de zivatarok környezetében erős, viharos lökésekre is számítani kell.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat azt írja veszélyjelzésében, hogy napközben elsősorban az északkeleti harmadban (Északi-középhegység, Alföld középső és északkeleti része) több helyen is számítani lehet zivatarok kialakulására, átmeneti intenzív csapadékkal, helyenként jégesővel (max ~1 cm jégátmérő), néhol viharos (60-70 km/h) széllökéssel. Kisebb eséllyel a Duna-Tisza közén, Dél-Alföldön, illetve a Dunántúl déli részén is előfordulhat a záporok mellett egy-egy zivatar is. Este általában lecsengenek a zivatarok.

Vasárnap is sok felhő lesz felettünk, de keleten, északkeleten és helyenként északon naposabb időszakokra is számíthatunk. A Dunántúlon, a Duna-Tisza közén és délkeleten még többfelé kialakulhat eső, zápor, helyenként zivatar is. Élénk, néhol erős lesz az északi-északkeleti szél. Délutánra 10 és 21 fok közé melegedhet a levegő, nyugaton, délnyugaton maradhat hűvösebb az idő.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!