Szombaton még az esőé lesz a főszerep, de vasárnap már több helyen havazhat is.


Szombaton egy markáns hidegfront érkezik, ami sokfelé hoz esőt, záporokat - írja az Időkép.

A nyugati-északnyugati szél többfelé megerősödik, az északi és az északnyugati tájakon viharossá is fokozódhat. Napközben 6 és 13 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Baranyában nagy mennyiségű esőre is figyelmeztetnek, ott 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat. Győr-Moson-Sopronra pedig erős szél miatt van érvényben figyelmeztetés, mivel a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Vasárnap délen, délkeleten csapadékos marad az idő, de

Északon, északnyugaton a változóan felhős-napos idő mellett helyenként hózáporok előfordulhatnak. Az északias szél többfelé élénk, a Dunántúlon erős lehet. Hajnalban -5 és +3, napközben 2 és 8 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Hétfőn még sok felhő lehet felettünk, de már csak keleten fordulhat elő hószállingózás, illetve havas eső. Élénk, erős lesz az északi-északkeleti szél.

Kedden változóan felhős-napos idő ígérkezik. Jelentős csapadék nem várható, de néhol gyenge eső, kisebb havas eső kialakulhat. Az északkeleti szél még helyenként élénk lehet. A fagyos éjszaka után délután 3-9 fok valószínű.

Szerdára északon, északkeleten napos idő körvonalazódik, máshol több felhő lehet az égen. Jelentéktelen csapadék csak néhol fordulhat elő. Az északkeleti szelet élénk lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 5 és 11 fok között alakulhat.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!