A viharos idő mellett ugyanakkor húsz fok feletti meleggel számolhatunk.


Általában erősen felhős, a Nyugat-Dunántúlon borult lesz az ég, a legtöbb napsütés az északkeleti megyékben várható – írja az Országos Meteorológiai Szogálat.

Az ország északkeleti harmadán estig nem valószínű csapadék. Az északkeleti, északi szél sokfelé megélénkül, kevés helyen meg is erősödik, záporos gócok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 14 és 21 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon csak 10, 13 fok várható. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőn és kedden is sok helyütt kell számítanunk esőre, záporokra, zivatarokra. Hétfőn több tájegységünkön számíthatunk időnként esőre, záporokra, zivatarokra. Sokfelé lesz élénk, erős az északias szél. A csúcshőmérséklet 15 és 22 fok között alakulhat, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen lehűlhet a levegő.

Kedden még többfelé előfordulhat átmeneti jelleggel eső, zápor, zivatar. Az élénk, erős északi-északkeleti szélben 16 és 21 fok közötti csúcsértékekre van kilátás.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!