Néhány nap múlva pedig drasztikusan változik az idő, előkerülnek majd a pulóverek is.


Hétfő késő délutánig az ország legnagyobb részén napos, gyengén felhős, száraz idő várható, de a Dunától keletre időszakosan lehetnek erősen felhős körzetek. Az északkeleti tájakon kevés helyen és kis eséllyel kialakulhatnak záporok, zivatarok – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Sokfelé kísérik élénk, a Dunántúlon erős lökések a déli, délnyugati szelet. Zivatarok környezetében viharos, akár károkozó széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között várható. Késő estére többnyire 22 és 29 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden már nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt: egy hullámzó hidegfront miatt ismét heves viharokra, nagy zivatarokra számíthatunk, hatalmas szél és jég kíséretében. Az ország északnyugati felén 23-29, délkeleti felén 30-36 fok várható.

Szerdán már az ország egész területére megérkezik a drasztikus lehűlés. A csúcshőmérséklet mindössze 19 és 28 fok között alakul, keleten lesz melegebb. Csütörtökön a hűvös hajnalt követően délután 22-27 fok valószínű, míg pénteken várhatóan visszatér a 30 fok feletti hőmérséklet.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!