A Wagner-vezér magánrepülője szerda délután zuhant le Moszkva közelében. Az ukrán elnök szerint „egy terrorista halála valamilyen módon bizonyosan segít Ukrajnán is”.


Ukrajnának semmi köze Jevgenyij Prigozsin, a Wagner orosz zsoldoscsoport alapítójának oroszországi halálához - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön Kijevben újságíróknak.

Az Interfax-Ukrajina hírügynökség szerint Zelenszkij azt is hozzátette: „mindenki tudja, kinek van ehhez köze”. Ezzel az ukrán elnök vélhetően arra utalt, hogy az Oroszországi Föderáció vezetése - élén Vlagyimir Putyin elnökkel - lehet a felelős a zsoldosvezér haláláért.

- jegyezte meg az elnök.

A Wagner-vezér repülőgépe Moszkvától kétszáz kilométerre észak-nyugatra, a tveri területen, Kuzsenkino falu körzetében zuhant le szerda délután.

Az orosz közmédia már szerda este közölte, hogy az utaslistán szerepelt Prigozsin és a Wagner másik alapító tagja, Dmitrij Utkin neve is. Este fél tízkor az orosz állami hírügynökség a légügyi hatóságokra hivatkozva pedig megerősítette, hogy

A lezuhant gép egy olyan magánrepülő volt, amit a Wagner-vezér sűrűn használt.

(Forrás: MTI)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!