A nőnek az elveszített gyerek miatti trauma mellett a kórházi munkatárs kéretlen közeledésével is meg kellett küzdenie.


Elképesztő dolgokat kellett kiállnia egy abortuszra érkező nőnek a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Kórházban – számol be a 24.hu.

Fruzsina és párja egygyermekes szülők, évek óta tervezték második baba érkezését. Épp ezért különösen nagy tragédia volt, amikor kiderült: a magzat az ötödik héttől kezdve nem fejlődött tovább. Hamarosan a vetélés is megindult, később pedig az is nyilvánvaló lett, hogy a magzatot csak műtéti úton lehet eltávolítani az anyaméhből.

Fruzsinát január 13-án hajnalban vették fel a kórházba, saját elmondása szerint mindenki nagyon empatikusan viselkedett vele a nehéz helyzetben. Addig semmilyen atrocitás nem érte, „amíg egy férfi be nem jött reggel, talán 8-9 óra között az osztályra” – meséli.

A férfi a kórteremben meglehetősen oda nem illő módon viselkedett, viccelődni kezdett, de Fruzsina először arra gondolt, hogy csak oldani szeretné a helyzetet. Ráadásul sokáig abban a tudatban élt, hogy a kék ruhás dolgozó orvos, esetleg a műtétet is ő fogja végezni.

A nőt sokkolta a jelenet, de nem tudott cselekedni, a sírás felülkerekedett rajta. A férfi közben nyugtatni próbálta, és azt mondta, csak rá és a hangjára figyeljen. Amikor Fruzsina végül meg tudott szólalni, és jelezte, hogy ez nagyon nem jó neki, a férfi azt mondta, „most tudom, hogy nem lehet”.

A nőt nagyon felzaklatták a történtek, ahogy az is, hogy akarata ellenére kézen fogva kísérte be a műtőterembe, ott is végig körülötte legyeskedett, még a kezeit is a hasára tette.

Mint meséli, a kórterembe már egy másik férfi kísérte, aki kifogástalanul viselkedett. Ugyanakkor ahogy belépett az ajtón, a kék ruhás dolgozó egyből Fruzsinát kereste a tekintetével, oda is kacsintott, a nő ugyanakkor igyekezett teljesen ignorálni őt. Egy másik pácienst vittek a műtőbe, ennek ellenére a férfi Fruzsina ágyát vette célba. Leült mellé, nekidőlt a lábának, amit a nő rendkívül kellemetlenül élt meg – írja a portál Fruzsina beszámolója alapján. A nő azt mondja, ekkor rájött a férfi szokatlan és felzaklató viselkedésének okára:

A férfi további zaklatásának egy doktornő is tanúja volt, aki felé Fruzsina megpróbálta jelezni, mennyire kellemetlen neki a szituáció, ő azonban csak annyit mondott, hogy ne aggódjon, be fogják takarni, senki nem fogja látni a meztelen testét.

A nő végül egy barátnőjének is beszámolt az esetről messengeren, a kijelentkezéskor pedig már a párja is jelen volt, akit szintén nagyon felháborítottak a hallottak. Egy orvos ekkor mondta el nekik, hogy a problémás illető nem doktor, hanem egy beteghordó volt.

Fruzsina jelenleg a körülményekhez képest jól van, otthon igyekszik túltenni magát az eseményeken. Néhány nappal később hivatalosan is panaszt tett, amit a kórház ki is vizsgált. Mint kiderült, a vizsgálat időtartamára a férfit felfüggesztették. Ha kiderül, hogy ittas volt, valószínűleg el fogják tiltani a munkájától. A zaklatást átélt nő teljesen biztos benne, hogy a beteghordó fogyasztott alkoholt: szerinte ezt bizonyítja az is, hogy elesett a műtőbe lépve.

– fogalmazott Fruzsina beszámolója végén.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!