„Szerintem felejtsük el ezt az idei karácsonyt, hogy legyen jövőre karácsony” – ezzel a mondattal kezdett Zacher Gábor az RTL Klub Reggeli című műsorában, amikor arról kérdezték, milyennek látja az ünnepi kilátásokat.

Hozzátette, erre azért van szükség, hogy ne azokat kelljen gyászolnunk, akik azért mennek el, mert most nem tartottuk be a szabályokat.

A toxikológus elmesélte, hogy amikor a minap futni ment, látott egy 30-40 fős csoportosulást, akik forralt bort ittak, beszélgettek, dohányoztak, mindezt persze maszk nélkül.

Szerinte azért lenne nagyon fontos, hogy mindenki betartsa a szabályokat, mert most már látszik, hogy ebbe a betegségbe egyáltalán nem csak idősek halhatnak bele.

hirdetés

Zacher beszélt a kórházakban zajló munkáról is: úgy látja, most elsősorban nem a gyógyításért, hanem a túlélésért küzdenek az orvosok, de közben egyre többet tudnak meg a betegségről, mivel folyamatosan új részletek derülnek ki róla.

A sokszor felmerülő szakemberhiánnyal kapcsolatban így fogalmazott:

„Alapvetően a vas, meg a műanyag, meg a folyadék az rendelkezésre áll. Na jó, de ebbe életet kell lehelni. Itt is, ha lennének kamerák, és mondjuk engem odaállítanának a kamera mögé, hogy csináljak valamit, talán el tudnám tolni jobbról balra, de hogy most melyik gomb mi, mivel és mit kell csinálni, azt nem tudnám.”

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés