Alig vonult el a hatalmas pusztítást okozó, Magyarországon is extrém szeleket generáló Ciara, Nagy-Britanniára újabb hatalmas vihar, a Dennis folytatja a rombolást a szombatinál is nagyobb erővel.

Az eddigi hírek szerint két ember halt meg, az ország területén több száz helyen adtak ki figyelmeztetést árvizek miatt, 30 ezren maradtak áram nélkül. A szél vasárnap csaknem 150 km/órás lökésekkel folytatja a tombolást, és újabb jelentős mennyiségű, 24 órán belül lehulló csaknem 15 centiméternyi esőre van kilátás. Utóbbi már csak azért is könnyen indíthat komoly villámáradásokat, mert a talaj még a Ciara miatt telve van nedvességgel.

A brit meteorológiai szolgálat "életveszélyre" hivatkozva - 2015 óta most először - a legmagasabb fokú, vörös riasztást adta ki Dél-Walesben

- írja a Daily Mail.

Fotó: GEOFF CADDICK / AFP

A leginkább veszélyeztetett területeken élőket evakuálják, sokakat vasárnap hajnalban telefonhívás ébresztett, hogy húzódjanak biztonságba. Az áradások miatt több utat és vasútvonalat is lezártak, a vihar okán több száz repülőjáratot töröltek. A Dennis jelenleg Wales térségét sújtja a legkomolyabban, miközben Észak-Írország és Skócia felé halad.

Kiemelt kép: Jonathan Nicholson / NurPhoto


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!