Csaknem egész Olaszországban készültséget rendeltek el. A legmagasabb fokozatú, vörös riasztás érvényes a déli tartományokban (Basilicata, Calabria, Szicília) az esőzés és a viharok veszélye miatt.


Közepes szintű riasztást rendeltek el az olasz csizma sarkában Puglia térségében, míg alacsonyabb, sárga a készültség szintje Emilia Romagna, Lazio, Umbria, Friuli Venezia Giulia, Marche, Campania, Lombardia, Veneto, Toscana tartományban és Szardínia szigetén.

Friuli Venezia Giuliában a heves esőzések, havazás és a nagy erejű hullámverések okozhatnak nehézségeket. A déli Calabriában hétméteres hullámokat várnak. Az MTI szerint több városban, Leccében, Tarantóban, Nápolyban és Velencében is bezártak az óvodák, iskolák és más oktatási intézmények a rossz idő miatt.

Velencében a tenger tetőzését várják: a víz magassága már reggel nyolc órakor elérte a megszokott tengerszinttől számított egy métert. A délelőtt folyamán 140 centis vízmagasságot várnak, a város történelmi központjának hatvan százaléka víz alá kerül.

Kiemelt kép: MTI/EPA/ANSA/Andrea Merola


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!