A gyerek megütötte a fejét és mellkasa is megsérült. A tankerületi központ szerint az épület állapota és a baleset között nincs összefüggés.


Vízóraaknába esett egy negyedikes kislány Fóton a Garay János Általános Iskola udvarán kedden - számolt be róla az RTL Híradó.

Győrffy Pál, a mentőszolgálat szóvivője a csatornának azt mondta, hogy a kislány eszméleténél volt, de megütötte a fejét, és mellkasán is volt egy seb, amit el kellett látni. A kislányt kórházba szállították, de a baleset másnapján a már hazamehetett. Iskolában viszont azóta nem volt.

A baleset testnevelés óra után történt, szabad foglalkozás közben: a kislány rálépett az aknafedőre, ami megbillent, ő pedig a mélybe zuhant. Az intézmény igazgatója a csatorna megkeresésére azt írta, hogy „az iskola mindenben felajánlotta a segítségét a gyermek és családja számára”.

Az ügyben a rendőrség foglalkoztatás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Az egyik szülő a Híradónak azt mondta:

Egy másik szülő pedig arról beszélt, hogy az iskola állapota már régóta igényel egy felújítást. A Dunakeszi tankerületi központ szerint az iskola melletti telken egy épület állt, amit nyáron lebontottak, ahogy a két udvart elválasztó kerítést is. Az így megnagyobbodott udvart azonban még nem adták át, itt játszott a kislány.

a gyerekek biztonságban tanulhatnak az intézményben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!