Tragikus balesetben életét vesztette Dalibor Andonov, a Gru művésznéven ismert szerb rapper. Szerb sajtóhírek szerint a férfi hétfőn a zimonyi Zemun Nautikai Klubban vízi siklóernyőzött a Duna felett, amikor a folyóba esett. Barátai csónakban odaeveztek hozzá és kihúzták a vízből, majd azonnal értesítették a mentőket. A kiérkező orvos viszont már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

Sajtóinformációk szerint

a tragédiát egy erősebb széllökés okozta, amely felrepítette a víz felszínéről Gru-t, majd többször is újra és újra belecsapódott a vízbe. Ekkor a deszka, amellyel addig szelte a hullámokat, fejen ütötte, emiatt elveszítette az eszméletét. A férfi 15 óra 20 perckor halt meg, csupán 46 évesen.

Gru 1973-ban született a szerbiai Dimitrovgradban, karrierjét pedig 1994-ben kezdte Belgrádban. Az 1996-os Gru 2 című albumán megjelent Biću tu nevű számával szerzett ismertséget hazájában és Kelet-Európában egyaránt. Az album egyébként máig az eladásokat tekintve legsikeresebb album Szerbiában, mivel 4 millió darabot adtak el belőle, és elérte a hitelesített arany státuszt is. Másik népszerű dala a 2010-ben, Ajs Nigrutin rapperrel kiadott I dalje me žele című alkotás.

Még pályafutása kezdetén, 1999-ben kezdett el randizni Danica Prvulović szerb modellel, akit 2006-ban feleségül is vett, később pedig két gyermekük született.

A rapper spontán élte az életét, és szerette az extrém sportokat. Sokat snowboardozott, a másik kedvenc sportja pedig a kosárlabda volt. Sajnos éppen egy extrém sport, a kitesurfing, vagyis a vízi siklóernyőzés volt az, ami véget vetett az életének.

Forrás: Szabad Magyar Szó, Wikipédia