Kis híján tragédiába fulladt egy magyar család tengerparti nyaralása Horvátországban. Két testvér ugyanis egy extrémsport kipróbálásakor egy hiba miatt életveszélyes helyzetbe került - erről a Bors számolt be.

Egy budapesti édesanya a párjával és két gyermekével, valamint a barátjával nyaralt Omis üdülővárosban, egy nap viszont ellátogattak Baska Vodába, ahol kamasz gyerekei kipróbálták a parasailingezést, vagyis a vízi ejtőernyőzést. Ennek az extrémsportnak az a különlegessége, hogy a két utas egy ejtőernyővel csodálhatja meg a magasból a tengert és a tájat, amit egy hajóval húznak a vizen.

A 19 éves lány és 17 éves öccse nagyon szerették volna ezt kipróbálni, ezért édesanyjuk végül kifizette nekik az 500 kunás, azaz nagyjából 22 ezer forintos kalandot.

Azonban amikor a két fiatal már a levegőben volt, történt egy ijesztő dolog: megrogyott, majd el is szakadt az a kötél, amivel a hajóhoz kötötték az ejtőernyőjüket.

"Amit akkor éreztem, azt senkinek sem kívánom. A gyerekeim a levegőbe emelkedtek, és egyre csak távolodtak. Ordítani kezdtem a személyzettel, pánikba estem, és nem tudtam, hogy mit csináljak. Nagyon aggódtam"

- mesélte a lapnak édesanya.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>