A 38 éves politikus egy civil szervezet és az LMP jelöltje lesz az önkormányzati választáson. Határozottan tagadja, hogy a Fidesznek bármi köze lenne az indulásához.


Elsőként a Telexnek adott interjút Vitézy Dávid, miután kedd délelőtt bejelentette: elindul Budapest főpolgármesteri posztjáért a június 9-i, önkormányzati választáson. A beszélgetésből kiderül, hogy a 38 éves politikus a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület nevű civil jelölőszervezet és az LMP közös jelöltje lesz a két és fél hónap múlva esedékes választáson.

„Sokan arról beszéltek a közéletben, hogy a Fidesznek nem lesz saját jelöltje, és mögém állnak be. Ezeknek a pletykáknak Tarlós István is adott egy löketet januárban. Ez, ahogy most már látható is, nem volt igaz, de amíg nem lett ismert a Fidesz jelöltje, addig folyamatosan megkaptam volna a kérdést. Most már teljesen világos, hogy a kormányszóvivő a Fidesz főpolgármester-jelöltje. Én nem vagyok a Fidesz jelöltje, és nem is leszek az” – válaszolta arra a kérdésre, hogy szándékosan kivárták-e a saját bejelentésükkel, amíg a Fidesz megnevezi a saját jelöltjét.

Vitézy szerint fel sem merült, hogy ő legyen a Fidesz jelöltje. Majd amikor arról kérdezték, hogy nem túl súlytalan-e az LMP a győzelem eléréséhez azt válaszolta:

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!