John Tory éveken át megcsalta a feleségét, év végén távozik hivatalából.


Lemondott Toronto polgármestere, miután egy helyi lap megírta: viszonya volt egy korábbi beosztottjával – számol be a The Guardian.

„Mélységesen sajnálom, és kivétel nélkül bocsánatot kérek minden Torontóban élőtől, és mindazoktól, akiket bántottam azzal, amit tetten. Mindenek előtt bocsánatot kérek feleségemtől, Barbtól és családomtól, akiket jobban cserben hagytam, mint bárki mást” – fogalmazott a 68 éves polgármester.

Tory elmondta, hogy a meg nem nevezett munkatársával kapcsolata a Covid-járvány idején kezdődött, és idén év elején, közös megegyezéssel ért véget.

„Mélységesen sajnálom, hogy el kell hagynom egy olyan munkát, amit szeretek egy olyan városban, amelyet még annál is jobban szeretek. Úgy gondolom, az a legjobb, ha teljes mértékben elkötelezem magam a munka mellett, amely e legfontosabb [családi] kapcsolatok helyreállításához is szükséges” – tette hozzá Toronto első embere.

John Toryt 2014-ben választották meg polgármesternek, miután legyőzte Doug Fordot, az egykori polgármester, Rob Ford testvérét, akit 2013-ban az alkohollal és crack-kokainnal kapcsolatos botrányai repítettek az újságok címlapjára. Ez volt harmadik polgármesteri ciklusa.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!