A közmédia felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja, ezért határozottan visszautasítja az Eurovízió kapcsán a hazai és nemzetközi sajtóban megjelent állításokat - közölte csütörtökön az MTVA. A közleményben azt írták, a közelmúltban számos hazai és külföldi médiumok cikkeiben jelent meg, hogy Magyarország azért nem képviselteti magát az Eurovízión, mert a műsor terepet ad a homoszexuális előadóknak.

Rétvári Bence nem mondta el, miért nem lesz magyar indulója az Eurovíziós Dalfesztiválnak

Szerinte a kormány egyik tagjának sincs lehetősége felülvizsgálni vagy ellenőrizni a közmédiás döntést.

Ezek a szexuális beállítottságra utaló sajtóvélemények sértik az emberi méltóságot, a sajtóetikai normákat, valamint a jogállamiságot. Az a szakmai döntés született, hogy jövőre az Eurovíziós indulás helyett közvetlenül a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő produkciókat segítjük. Szeretnénk leszögezni, hogy semmilyen produkció, esemény, vagy rendezvény kapcsán sem tartjuk számon senkinek a szexuális beállítottságát

- jelentette ki a közmédia válaszában, melyet azzal zártak:

Felmerül azonban a kérdés, hogy az erről cikkező médiumok miért teszik ezt?

Szerdán mi is megírtuk, hogy már a brit Guardian is azzal foglalkozik egyik cikkében, hogy Magyarország nem vesz részt a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválon, mert a verseny "túlságosan meleg" az ország jobboldali kormányának és a közmédia fejeseinek.

A Guardian arról ír, hogy Magyarországnak "túl meleg" az Eurovízió

Úgy tudják, hogy ez az oka annak, hogy 2020-ban nem veszünk részt a dalversenyen.

(MTI)

Kiemelt kép: Abir Szultan / EPA /MTI


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!