A Fidesz főpolgármester-jelöltje az utolsó pillanatban jelentette be, hogy visszalép Vitézy Dávid javára. Ezzel sok szavazatot nyerhet, más voksokat viszont elveszíthet Karácsony legnagyobb kihívója.


Megtörtént, amire a kampány eleje óta sokan számítottak: a Fidesz jelöltje, Szentkirályi Alexandra egy videóban bejelentette, mégsem indul el Karácsony Gergellyel szemben. Szentkirályi úgy fogalmazott, az elmúlt napokban világossá vált számára, hogy valódi esély van leváltani Karácsonyt.

Karácsony Gergely már péntek délután közzétett egy posztot arról, hogy tudomásuk szerint az LMP-t vezető Ungár Péter édesanyja erről győzködi a miniszterelnököt. „Azt a hírt kaptam, hogy Ungár Péter anyukája, Schmidt Mária mindent bevetve győzködi Orbánt, hogy Szentkirályi lépjen vissza Vitézy javára” - írta a főpolgármester. Hogy ennek volt-e bármilyen valóságalapja, vagy csak egy politikai húzás Karácsony részéről az LMP által támogatott Vitézy Dáviddal szemben, azt nem tudni.

Török Gábor politikai elemző csütörtök este a Partizánban mindenesetre arról beszélt, hogy a háttérbeszélgetésekben még mindig napirenden van Szentkirályi Alexandra visszaléptetése, ami reális lehetőség, ha igazak azok a számok, amiket a felmérések mutatnak. Ezt erősítette az is, hogy Szentkirályi és Vitézy esetleges főpolgármester-jelölti visszalépését is mérte az a kutatócég, amely korábban arra kérdezett rá, le kell-e mondania Novák Katalinnak a kegyelmi botrány miatti.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!