Ma lett volna az európai szélsőjobboldali csoportok fedett találkozója Budapesten, de új helyszínt kell keresniük.


Visszalépett a szombati neonáci rendezvény helyszínének budapesti tulajdonosa péntek délután – írta meg a Blikk.

Valószínűleg a kiszivárgott hírek hatására lépett vissza a tulajdonos, és nem akar helyet biztosítani a szélsőjobboldali nemzetközi találkozónak.

A hétvégén ugyanis megint egy széljobbos rendezvény lett volna a magyar fővárosban, az Európai Harc Éjszakájának (European Fight Night) szervezői közt megtaláljuk a Régió Hungáriát, a német Nibelungok csatáját és a Pride France-t is. A rendőrség is tájékoztatott a rendezvényről, amely fedősztori alatt fut.

Titkosan szervezték ugyanis az eseményt, amely nevében „fight night” – egy küzdősportgála, amelyet 12 országból érkezett szervezetek számára rendeznek. De lennének koncertek és szélsőjobboldali divatmárkák vására is, a valódi cél pedig az lehet, hogy a különféle európai csoportok között építsék a kapcsolatokat.

A szervezők ma reggel tették közzé a Telegram-csatornájukon tették közzé hogy más helyen tartják meg az összejövetelt. Azt írják, hogy a rendőrségi nyomásgyakorlás miatt a rendezvény helyszínének tulajdonosa visszalépett, és majd később elárulják az új helyszínt.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!