A pörgős ska zenét játszó szombathelyi zenekar életében nincs megállás: hamarosan lemezbemutató koncertjük is lesz.


Tavaly év végén jelent meg a Kugler zenekar első nagylemeze De szeretnék gazdag lenni címmel a digitális platformokon, de a háttérben már ekkor folytak tárgyalások a lemezgyártóval, hogy fizikai formában is megjelenhessen az album.

Mivel a vinyl az a formátum amiért a zenekar minden tagja szenvedélyesen rajong, illetve a bemutatkozó EP is egy 7”-os kislemezen látta meg a napvilágot, nem volt kérdés milyen hanghordozóra kerüljön rá az LP. A vinylgyártás végül a Hanatonnál valósult meg, akik nem utolsó sorban, a régóta szunnyadó magyar hanglemezgyártás friss és lelkes úttörői, ráadásul a Kugler baráti kapcsolatot is ápol velünk az underground zenei berkeiből.

A boritó Rudas Balázs grafikus munkáját dicséri, a lemez felvételei a Zengőkert és a Savaria Alternative stúdióban készítették, a keverésért és a master-ért pedig Scheer Viktornak és Lahó Tibornak tartoznakk köszönettel.

Az LP fogadtatása már a megjelenéskor pozitív volt, a magyarországi reakciókon kívül kaptak visszajelzést Ausztrálián át Spanyolországtól Mexikóig.

Kilenc dal kapott helyet a lemezen melyek főleg „tánczenék a javukból” a ska tengelye mentén, de akad köztük romantikus líra, lokális zenekari himnusz, másnapos eltévelyedés, düh és harag, valamint a már előzetesen megjelent karácsonyi dal is melyhez egy meghitt videóklip is társult. Erről annak idején cikkünkben is beszámoltunk:

A lemez egyelőre limitált 200 példányban érhető el, és már előrendelhető a zenekaron keresztül, hamarosan bekerül néhány lemezbolt polcaira, illetve kapható lesz a koncerteken is, melynek következő – ráadásul lemezbemutató – állomása a szombathelyi TORMAgeddon Fesztivál lesz március végén.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!