Szerinte jó úton járnak egy szabad légkörű egyetem kialakításában.


Vidnyánszky Attila a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) fenntartó alapítványának kuratóriumi elnöke november 15-én Belvárosi Polgári Szalon vendégeként többek között azt mondta:

„Egy ideje pontosan láttam, hogy az SZFE átgondoltan központi bázisa annak a rendszernek, amit a liberálisok kiépítettek maguknak. (...) Akik innen kikerülnek, másik hangnemet és másik gerincet fognak képviselni. (…) A diákok áthangolása nem egyszerű dolog.”

Ezt követően nyílt levélben határolódtak el az SZFE diákjai Vidnyánszky kijelentéseitől.

Ebben azt írták, hogy: "Nem vagyunk, és nem leszünk részesei semmiféle áthangolásnak”, és elutasítják a művészettel foglalkozó diákok politikai alapon történő megbélyegzését".

Most erre reagált Vidnyánszky Attila az Origón bemutatott levelében. Szerinte az, hogy a diákok levele egyáltalán megszületett, mutatja, hogy:

Szerinte a modellváltás előtt két okból nem születtek hasonló dokumentumok:

Vidnyánszky írása szerint a saját világnézetének önhordozó erejében hisz, és nem arra törekszik, hogy az uralkodó legyen minden magyar és nemzetközi intézményben, hanem arra, "hogy egyáltalán megjelenhessen az eszmék nagy kortárs zűrzavarában".


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!