Mindössze tizenhat másodperces volt az a videó, amelyik szex közben örökített meg egy párt egy hongkongi erkélyen. Miután a felvétel futótűzszerűen terjedt el a kínai közösségi portálokon, a rendőrség nyomozásba kezdett - írja a Standard című hongkongi lap.


Az üggyel kapcsolatban, május 7-én őrizetbe vettek és előzetes letartóztatásba helyeztek egy 36 éves nőt. Az ügyben további letartóztatások várhatók, a nő partnerét keresik a rendőrök.

Ahogy keresik azt az embert is, aki a szexvideót feltöltötte az internetre. Az ügy vezető nyomozója elmondta, ha az illető azért készítette volna a felvételt, hogy leleplezzen egy bűncselekményt, minden rendben lenne, azzal azonban, hogy feltöltötte a videót egy közösségi portálra, maga is bűncselekményt követett el.

Az International Business Times azt írja, míg közszeméremsértést elkövető nő és férfi maximum hat hónap börtönbüntetést és ezer hongkongi dolláros (kb. 47 ezer forintos) bírságot kaphat, addig a videó feltöltőjét akár három éves börtönbüntetéssel és egymillió hongkongi dolláros (kb. 47 millió forintos) bírsággal is sújthatják.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!