Kiengedték a kórházból Böjte Csaba ferences szerzetest, akiről november közepén derült ki, hogy megfertőződött a koronavírussal.

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítójának eleinte enyhe tünetei voltak, később azonban rosszabbodott az állapota, ezért kórházba került.

Hétfőn azonban hazamehetett - erről az atya új könyvéhez készült Facebook-oldalon adtak hírt. Egy videót is megosztottak arról, ahogy Böjte Csaba elhagyja a Szent László kórházat,

és már a kijáratnál a kezébe vehette új füveskönyve egy példányát.

Az atya a videóban elmondta, hogy november 13-án jelentek meg nála a tünetek, 16-án tesztelték le és kapott pozitív eredményt, most, a kórházi kezelés után pedig már jól érzi magát.

hirdetés

A felvételen a ferences szerzetes mesélt egy kicsit a könyvéről is, majd elmondott néhány gondolatot a koronavírusról.

"A koronavírust szidjuk - meg is érdemli. Velem se volt kesztyűs kézzel. De tény az, hogy én nem vagyok biztos, hogy ha nem lett volna a vírus, ez a könyv a kezemben lenne. (...) Valahogy segített abban, hogy fókuszáljuk a dolgainkat a lényegesekre, ránézzünk, elmélkedjünk. Igazából így tudott megszületni ez a könyv. Én azt gondolom, hogy biztos a koronavírusos sok ajtót, ablakot bezár előttünk, de nézzük meg, hogy melyikek azok a lényeges, fontos ablakok, ajtók, amelyek meghatároznak bennünket: család, elmélyülés, rendcsinálás, (...) a fölösleges dolgokat félrerakni"

- mondta Böjte Csaba, aki a videó végén megköszönte azt is, hogy sokan imádkoztak a gyógyulásáért.

Log into Facebook

null



hirdetés